Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tryggt förvar

Numera är det inte helt enkelt att flytta på sig. Jo, gäller det en flytt från hyresrätt till annan hyresrätt är det väl ganska enkelt. Eller kanske från den köpta lyan till annat icke belånat boende. Men är du villaägare eller kanske bostadsrättsinnehavare och har bolån blir ekvationen knivigare. Banken är inte längre lika beredvillig med att bevilja nya lån till en ny bostad så länge du inte har sålt ditt gamla boende. Förståeligt men samtidigt trist då det har blivit svårare att flytta på sig - hela bostadsmarknaden har tappat i sin rörlighet.

Så vad göra? En möjlighet är ju att sälja först och därefter köpa. Då behövs det troligen ett ‘mellanboende’ någonstans. Antingen så hyr du en bostad eller så kvartar du hos snälla vänner eller släktingar. En liten lägenhet, gärna så billig som möjligt, eller ett rum någonstans är en bra lösning. Att släpa mig sig hela sitt bohag till sin mellanlandning är oftast svårare.

Att lagra inventarier och möbler är säkerligen den mest enkla och flexibla lösningen. Ett modernt och uppvärmt magasin där dina saker finns i tryggt och torrt förvar medan du koncentrerar dig på att hitta den där nya drömbostaden som ryms inom ramen för din privatekonomi. För en sak är säker, du är aldrig garanterad något visst belopp för din bostad oavsett vad den värderas till av mäklaren. Och har du ett företag som ska med i flytten finns det hjälp kring arkivering av dina viktiga dokument.

Inte blir det sämre att du kan få hjälp med både flytt hit och flytt dit av prylarna när det väl behövs. Min egen kropp vill inte längre lyfta ekskåp, pianon eller byråer längre. Och jag minns själv den oro vi hade, när vi hade skrivit på kontraktet till det nya huset och vi hade en enda intressent på det gamla. Usch ja, tur att det gick vägen. Blir det fler gånger så vill jag nog helst sälja först.

Det här är ett sponsrat inlägg.

Kommentarer

 1. Skulle säga att flytt från en hyresrätt till en annan är en av de svåraste att göra.

  Har tre olika bekanta som lyckats med detta konststycke och det var något de aldrig ville gå igenom igen. Tog mellan 1 och 3 år att få igenom ett byte som alla parter var nöjda med.

  Så mycket lättare att byta boende om man har köpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att byta hyresrätt med någon annan är av en besvärligare dignitet. Jag såg mer att man säger upp sin hyresrätt och väljer en annan - det är betydligt smidigare. :)

   Radera
  2. Då måste man ju antingen byta stad eller ha bott i lägenheten i många många år för att komma upp sig i kön. Tala om inlåsningseffekter :)

   Radera
  3. Låter som ett storstadsproblem dock. Här i Småland hittar du ett nytt boende på ett ögonblick!

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg