Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Avsiktsförklaring

Regn och åter regn. Mörkt och mörkare. November är här. Jag fryser mest hela tiden oavsett lagerprincip. Ja, jag tog till och med bilen igår för att köra en och en halv kilometer till träningslokalen. Pinsamt värre. Jag förflyttade mig därför synnerligen diskret så att ingen skulle se mig.

Jag tar mig med bil till jobbet varje dag. Ja, hem också för den delen. Och jag, liksom andra bilister, retar mig på andra bilister. En av mina favoriter är andra bilister som inte 'orkar' blinka när de avser att svänga. Värst är när jag står i en korsning och väntar på att köra ut och de bilar som kommer från vänster inte blinkar när de ska svänga åt höger, in på vägen jag står på. DÅ blir jag galen. Vad beror det på? Utmattning i vänsterhanden?

Intressant är att ganska många bilister använder sin blinkers till att 'fråga' om de kan svänga ut, in eller förbi. Detta är ju helt fel, körriktningsvisaren är en avsiktsförklaring - här kommer jag och alldeles strax svänger jag hit eller dit, så enkelt så. Mycket av trafikolyckor och bucklade skärmar handlar om missförstånd mellan två eller flera bilister. Ju tydligare du är att visa vad du avser att göra desto mindre osäkerhet blir det. Som i alla andra hänseenden.

För visst vore livet mycket enklare om vi människor var tydligare i våra åsikter, ståndpunkter och avsikter.  Inte vaga, inte tveksamma och inte kappvändare. Och dessutom - inga lögner! Att ljuga är bara svårt och besvärligt, det blir så mycket att hålla reda på. Ärlighet glömmer du inte bort och du kommer att ses som en pålitlig person oavsett om din ståndpunkt gillas eller ej. Och lite mer rakryggad, om du vågar säga ifrån och visa moral eller medkänsla. Att låta din inre moralkompass styra riktningen och inte manipuleras av omgivningen. Att lägga mer vikt på och eftertanke kring vad din värdegrund bygger på och att därefter svara 'Ja!' eller 'Nej!' och aldrig 'Nja..'. Blinka höger och alla vet att du tänker svänga dit. Praktiskt!

Idag har jag förresten överfört en första slant till Fundior. Här tänkte jag ha ett litet sparande, det är bra ränta men ingen insättningsgaranti så det blir inga större belopp. Det är mina hobbystålar som hamnar här och de ska en vacker dag omsättas i en kvalitativ musikanläggning som redan utsetts hos Hifiklubben.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Jag tycker att du har en inspirerande blogg och ser alltid fram emot nästa inlägg. Jag skriver själv ingen egen blogg, så har ingen uppfattning om tidsåtgång eller intjäningsmöjligheter, men uppskattar att "sponsrade" inlägg rubriceras såsom "sponsrade" (ex budgetprogrammet).

  Angående Fundior, blir jag dock något förvirrad, är detta ett "sponsrat" inlägg (?)eller är ditt tidigare inlägg, kopplat till artikeln i Expressen och Folkia, som bortblåst(?).

  Att finansiera Fundiors kreditutlåningsverksamhet i Finland (Fundior Credit) med en effektiv ränta på >24000%, rimmar väl illa med det inlägget?

  Vidare undrar jag hur du ser på risken i förhållande till avkastningen i Fundior, det är ingen vacker revisionsberättelse som bolaget erhållit för 2011...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan, Fundior är inte sponsrat, nej. Jag har inte kollat alls på vad Fundior pysslar med i övrigt och har ingen uppfattning. Folk ska bara sluta med att låna, helt enkelt. :)

   Radera
 2. Hur mycket vågar man sätta in hos ett sånt företag? Korkad fråga kanske, det beror väl hur mycket man har och kan avvara i värsta fall. Men är det 4,5 eller 6-siffror? Vad tycker du?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg