Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Bokslut för oktober 2012

Skrapa rutan på bilen om morgonen börjar kännas som rutin. Mössa och vantar likaså. Inget riktigt dagsljus heller mer än de stunder då solen får fritt spelrum. Snart är alla löven borta från träden i trädgården och då ska jag räfsa ihop dem till igelkotten och klippa träden till en rundare form. Sen intet mer - jag är ingen trädgårdstomte, direkt.

Några tyngre poster på kostnadssidan för månaden gjorde den en aning dyrare än vanligt. Service på värmeanläggningen behövde göras och snickarens faktura kostade 2 500 kronor respektive 4 500 kronor. Något ROT-avdrag gjorde han inte men jag tror att jag kan göra detta själv i samband med deklarationen så någon slant kommer åter.

Om jag börjar med att titta på tillgångssidan så blev det ett minus jämfört med förra månaden, nedåt med 6 496 kronor. Ett tapp i aktieportföljen är boven som till viss del kompenseras med en påbyggd buffert till 30 031 riksdaler - 12 procent av målet. Den korta bufferten är dessvärre tom igen.

Lånesidan däremot är desto trevligare och ned med 5 524 kronor. Balansräkningen har totalt förbättrats med 67 645 kronor i år. Arbetet går vidare och så länge saker och ting drar i rätt riktning så är jag nöjd - ungefär 7 500 kronor bättre balans månatligen. Blygsamt, men ändå rätt.

Idag är det förresten onsdag. Lillelördag?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Vad jag kan förstå gäller numera fakturamodellen: - Denna innebär att ROT-avdraget ska göras direkt i fakturan. Någon möjlighet att få ROT-avdrag i efterhand finns alltså inte. längre för arbeten efter denna tidpunkt. Jag skulle kontakta snickaren och be denne skicka en ny faktura där han/hon gör rotavdrag.

  SvaraRadera
 2. En schysst hantverkare borde väl kunna göra om, göra rätt ?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får ringa honom och prata om'ett. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg