Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Slut

Att motivera sig till fler stordåd efter en arbetsdag är inte alltid lätt. Ikväll, efter att ha hämtat barn i skola, lagat middag, diskat undan och hängt en maskin tvätt, blev det ingen färdigställd novell, så som tänkts. Nej, det blev bara ryggläge i soffan där jag först sov igenom ett avsnitt av 'Lyxfällan', dåsade i 'Bonde söker fru' och 'Stalker'. Jag orkade helt enkelt inte. Bara människa är man och ingen övermänniska. Det fick bli så idag, bara att bryta ihop och komma igen. Imorgon är både styrketräning och ett pass spinning inplanerat så jag måste törna in alldeles strax.

Hoppas ni får en härlig torsdag inom kort.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg