Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Svart fredag

Idag är det den så kallade 'Black Friday' - USA:s största shoppingdag. Det är traditionellt även dagen då julhandeln inleds och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa. Namnet kommer sig av att det är denna dag många butiker går från rött (förlust) till svart (vinst) i räkenskaperna. Denna svarta fredag syns också till i Sverige på en del håll. Dagen kallas också cyniskt för 'overconsumption day' vilket det ligger en hel del i. För egen del så är det här en helt vanligt fredag. Men imorgon, däremot!

'Buy Nothing Day', den köpfria dagen, är det imorgon lördag. Det är ju dessutom lönehelg. Hur många kan stå emot en heldag och inte köpa något? Jag köper inget imorgon, det är ett löfte.

Dessutom så är min plan, eller kanske nyårslöfte, inför 2013 att avsluta och sedan inleda varje månad med två köpfria veckor. Det vill säga att direkt efter lön och två veckor framåt bara sitta på händerna. Detta kommer innebära mycket med kassan för en shoppingglad, som jag.

Trevlig helg!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Kanon att börja varje månad med två shoppingfria veckor och dessutom avsluta varje månad med två shoppingfria veckor. Man sparar oerhörda pengar på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe - så rätt. Jag uttryckte mig klumpigt. :)

   Radera
 2. Hmm, vad är vitsen med att så kategoriskt inte shoppa något under just två specifika veckor?
  Borde inte "regeln" vara att man shoppar när det är något man behöver, och annars inte?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shopstop är bra för shopaholics. :)

   Radera
  2. Håller med. Köp efter behov, allt annat är lyxkonsumtion. Och det här med att shoppa just på lönehelgen, har aldrig förstått det. Lönen ska fördelas jämt för hela månaden, annars har en ett stort systemfel i tänket.

   Radera
  3. Alla är dessvärre inte så kloka. :)

   Radera
 3. Vilken bra ide. :) Det tror jag att jag ska härma.

  SvaraRadera
 4. oj vad du kommer att spara, för att inte nämna vad det gör med din hjärna...=)först blev jag väldigt deprimerad och fick ångest. Idag känner jag mig starkare än någonsin=)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg