Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tagga ner

Det är spännande dagar att vara ägare av teknikaktier. Det finns så mycket åsikter därute kring huruvida exempelvis Apple är på dekis eller inte. Jag bryr mig inte överdrivet. Är det någon teknikaktie jag definitivt fortsatt vill äga är just Apple. Företaget har märkligt höga förväntningar på sig att hela tiden överträffa sig självt i vinst, omsättning och innovationer att det blir närmast löjligt.

Men firman leverarar ju! Det är ingen förlustverksamhet, Äpplet. Men efter att ha varit uppe och vänt vid 700 dollar har aktien dippat ned till nivåer den hade i mars månad. Än sen? Det ger goda köptillfällen till dig och mig. Det finns människor som satsar pengar i både Nokia och SAS. Då tror jag mycket mer på Apple. Och så även Google.

De flesta vet säkert att Google främst tjänar pengar genom annonser, inte minst tack vare de mer än en  miljoner nya androidtelefoner som aktiveras varje dag. Exakt hur mycket pengar Google får in genom reklam tydliggörs genom en ny undersökning från tyska statistikföretaget Statista. Sökjätten drar in mer pengar på annonser än vad all amerikansk pappersmedia gör tillsammans. Under första halvåret 2012 uppgick Googles annonsintäkter till 20,8 miljarder dollar. En slant, på min ära. Google är helt enkel bäst på det de gör, åtminstone just nu. Google är en bra aktie.

Min blåsning på ett internetköp - hur gick det med den? Jo, jag har nu fått tillbaka pengarna från kreditkortsföretaget, vilket känns mycket bra. De var dessutom väldigt trevliga och tillmötesgående. Ja, femhundrafyra kronor är pengar, det med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Grattis. Roligt att det ordnade sig. Vilket kreditkortsföretag var det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är Coop Med Mera VISA. De hanterade det professionellt, om än något saktfärdigt. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg