Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 Maj

Maj har varit en rik månad - rik på upplevelse, svensk försommar och roligt på jobbet. Även om jag arbetar mest heltid hemifrån har det varit behagligt tack vare möjligheten att sticka ut näsan genom ytterdörren och njuta av den storslagna verkligheten bortom dataskärm och skypemöten. Vi gör ett litet bokslut på månaden som gick. Etthundratolv månader kvar i nedräkningen till noll. Vad bjöd den månaden på? En mindre renovering drog en del pengar i budgeten. Vackra blomster till trädgården och lite extravaganta livsmedel har också kostat lite mer än vanligt. Lönerna gled in så som normalt utan extravaganser på den nivån som två heltider utan frånvaro ger. Kostnaderna i stort hamnar på Loan Days™ där krediter härbärgeras tills de betalas påkommande månad. 
Vi nådde ett totalt sparande på 43% av inkomsterna och av dessa var 22% långsiktigt och 6% amorteringar. Det innebar att Sunny Days™ steg med 2% där värdeförändringen var blygsamma 0,2% vilket då inte når mål. Vi hoppas på god värdeutve…

Gott slut och en god början

Det här är min nyårshälsning till er alla. Ni som tittar hit ofta eller ibland och ni som bara av en slump hamnade här en endaste gång. Och speciellt till er vill jag denna dag inte slösa med orden utan göra dem lite extra värdefulla.

Det blir två citat som jag vill delge er, att ta med er och begrunda inför det nya året. Det första citatet är skrivet av den polske barnläkaren och pedagogen Janusz Korczak som i sin bok 'Barnets rätt till respekt'. Det andra är ord från en än mer förfluten tid, närmare bestämt från 1700-talet och enligt sägn uttalat av hövding Aupumat, Mohikan.

Gott Slut på detta år och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag. Hoppas vi ses igen på andra sidan.

'På ett naivt sätt fruktar vi döden och glömmer omedvetet att livet är en serie ögonblick av döende och pånyttfödelse… Ett ögonblick är den tid ett leende eller en suck varar.'

'Lev så att dödsfruktan aldrig når ditt hjärta. Kritisera ingen för hans tro. Respektera andra och deras åsikter och kräv att de respekterar dina. Älska ditt liv, fullända ditt liv. Försköna allt i ditt liv. Gör ditt liv långt och till gagn för andra. När det är tid att dö, var inte som de vars hjärtan är fulla av dödsfruktan, som gråter och tigger om lite mer tid för att leva om sina liv annorlunda. Sjung din dödssång och dö som en hjälte på väg hem.'

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Gott slut och ett underbart Nytt önskar jag dig med, vi hörs på andra sidan :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg