Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Gott slut och en god början

Det här är min nyårshälsning till er alla. Ni som tittar hit ofta eller ibland och ni som bara av en slump hamnade här en endaste gång. Och speciellt till er vill jag denna dag inte slösa med orden utan göra dem lite extra värdefulla.

Det blir två citat som jag vill delge er, att ta med er och begrunda inför det nya året. Det första citatet är skrivet av den polske barnläkaren och pedagogen Janusz Korczak som i sin bok 'Barnets rätt till respekt'. Det andra är ord från en än mer förfluten tid, närmare bestämt från 1700-talet och enligt sägn uttalat av hövding Aupumat, Mohikan.

Gott Slut på detta år och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag. Hoppas vi ses igen på andra sidan.

'På ett naivt sätt fruktar vi döden och glömmer omedvetet att livet är en serie ögonblick av döende och pånyttfödelse… Ett ögonblick är den tid ett leende eller en suck varar.'

'Lev så att dödsfruktan aldrig når ditt hjärta. Kritisera ingen för hans tro. Respektera andra och deras åsikter och kräv att de respekterar dina. Älska ditt liv, fullända ditt liv. Försköna allt i ditt liv. Gör ditt liv långt och till gagn för andra. När det är tid att dö, var inte som de vars hjärtan är fulla av dödsfruktan, som gråter och tigger om lite mer tid för att leva om sina liv annorlunda. Sjung din dödssång och dö som en hjälte på väg hem.'

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Gott slut och ett underbart Nytt önskar jag dig med, vi hörs på andra sidan :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg