Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Mr Market spelar Boule

Jag undrade just idag på förmiddagen varför som mina Boule Diagnostics steg kraftigt efter att under en längre tid glidit nedåt. Strax så förstod jag - en köprekommendation i finanspressen, så klart. Det vanliga mönstret när Mr Market investerar i aktiemarknaden.

Egentligen är det ganska trist att se hur kort minne som Mr Market har och hur impulsiv han är. Är det tyst och stilla om ett bolag, men som sakta men säkert tuffar på i sin nisch, då upplevs det som tråkigt eller osäkert och kursen faller. En rek i en tidning väcker sedan upp köpbegäret igen. Jag vet av erfarenhet att det inte varar så länge innan Mr Market tröttnar igen. Men egentligen har inget förändrats. Boule Diagnostics fortsätter sin resa mot finansella mål och rörelsemarginal, oavsett. Jag orkar inte bry mig om Mr Market.

Har du inget annat för dig så kan du ju alltid lyssna på företagets VD Ernst Westman. Boule är ett intressant bolag, enligt mig, även om den blott tillåts bli en krydda i portföljen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg