Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ta tag

Jag har själv talat om det - och så har många andra. Det ligger helt enkelt i tiden och det är modernt: Du måste veta vad du vill och skaffa dig mål för att nå dit. Det låter enkelt men är många gånger svårt. Att ta reda på vad jag vill är så mycket besvärligare än att se vad jag inte vill.

Jag och frugan tittade häromdagen på en film som berörde oss väldigt mycket. Baserad på ett verkligt livsöde om en kriminell, missbrukande man, Sam Childers, som med hjälp av sin hustru och dotter lyckas ta sig ur sin misär, låta döpa sig och bli kristen, klippa sig och skaffa sig ett jobb och en försörjning. Historien hade kunnat sluta där men i 'Machine Gun Preacher' är den bara i sin linda.

Childers åker för första gången 1998 till Sudan i missionerande syfte och chockas över de grymheter som sker där, inte minst mot barn. Sam och hans hustru Lynn grundar där 'The Children's Village' för att ge föräldralösa barn en fristad vilket sticker i ögonen på Joseph Kony och hans LRA-gerilla. Men Sam Childers är ingen duva som låter sig kuvas. Jag vill varmt rekommendera filmen.

För mig är ett av budskapen i 'Machine Gun Preacher' att du inte behöver ha något mål, du behöver inte veta exakt vad du vill göra eller åstadkomma. Det viktiga är att du gör NÅGOT.

Det behöver ju inte handla om att du åker till Afrika och startar en skola, det kanske för dig handlar om att ta dig ur sängen på morgonen. Det viktiga är att aldrig ge upp. Aldrig. Allt behöver inte bli rätt från början, men se till att göra något. Då är också sannolikheten stor att du förr eller senare lyckas med vad du företar dig, inte minst på grund av erfarenheten du skaffar dig på vägen. Nyckeln är att du vill, du kan och du ska.

Sam Childers är fortfarande verksam i Afrika. Så är även Joseph Kony. En intressant intervju med Childers finns här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  intressant?

Kommentarer

  1. Det är alltid för tidigt att ge upp!

    SvaraRadera
  2. Håller med till hundra procent! Sex pistols sjunger i Anarchy in the UK; "Don't know what i want but i know how to get it!" vilket jag tycker sammanfattar det du skriver ganska bra. Man behöver inte ha ett supermål som man strävar efter och måste uppnå. Utan se till att gör något och gneta på. Tillslut öppnar sig möjligheter och dessa ska man försöka ta vara på =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg