Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Onsdagsblandat


Lite surt, sött och salt idag?

En gnutta sur över att jag inte lyckades att uppgradera min dator till Windows 8. Jag har hört att de allra flesta lyckats som gett sig på företaget men min egen lycka stod mig inte bi. Generellt sett så blir mina uppgraderingar ett falsarium. Vet inte varför men det bor troll i min dator. Microsoft backade lite idag vilket inte är mer än rätt!

Bättre gick det för både Handelsbanken och Sampo som klättrade rejält, mycket beroende av Swedbanks och Nordeas fina resultat och höjda utdelning. Det känns trevligt vill jag hävda men jag har inte för avsikt att inneha några fler bankaktier än gamla, trygga Handelsbanken, det får räcka med en bank så länge.

Att både min egen handelsbank och de andra bankerna numera lånar ut pengar till hugade bolånetagare som inte har tillräcklig kontantinsats är ett faktum. Det är väl i sig en god affärsidé att låna ut blanco till finfina räntor och inte på något sätt olagligt. Samtidigt så var det kanske inte så som bolånetaket var avsett att fungera i praktiken. Att bolånetaket lugnat ned upplåningstakten är tydligt - men den fortsätter likväl att öka och ligger i skrivande stund på 4,5 % per år. Att mäklarsamfundet inte gillar bolånetaket kan vi kanske bortse ifrån?

Fundior har blivit anmälda till Finansinspektionen för att kunder inte fått ut sina pengar. Tråkigt, inte minst eftersom jag är en av dem. Jag ska nu försöka att ta ut mina pengar, blott några tusenlappar, och återkommer kring hur det har gått. I annat fall så kommer jag personligen att besöka VD Reijo Kirstua för en utbetalning. Oavsett - det här var första och sista gången jag provar att spara i ett företag utan insättningsgaranti från staten.

Nu är det dags för kvällskaffe! Beska på gotterna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Att utlåningen skulle sluta stiga. Med andra ord 0% ökning av Svenska folkets skulder, kräver att den 40 talistpropp som nu säljer sina betalda hus till ungdomarna som bildar familj, skulle skänka bort sina hus gratis. Så fort dom vill ha en enda krona för sina renoverade till nyskick gamla hus. Så kommer lånen att stiga. Fatta, att dessa siffror är bara till för dom som bara har gröt mellan öronen.

  SvaraRadera
 2. Ibland är det inte kul att ha rätt, satt och tittade på Fundior för något år sedan men tyckte det såg lite fishy ut och backade ur.

  Hade dock innan dess blivit lite bränd av Kaupthing, fick dock tillbaka pengarna där.

  Hoppas Fundior betalar ut!

  SvaraRadera
 3. Har du fått ut pengarna ännu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men de har svarat och lovat en massa. :)

   Radera
 4. Jag väntar fortfarande på mina 50K :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, det är mycket pengar i ett osäkert bolag. :/

   Radera
 5. Den 5 maj är min slutdag. Undrar om pengarna kommer då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen på de !

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg