Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Optimistens tro

För över etthundra år sedan så skrev författaren och läraren Christian D. Larson det som han kallade 'The Optimist Creed'. Nog passar dessa ord så bra även numera?

Jag lovar mig själv..

..att vara så stark att ingenting kan störa min sinnesfrid.
..att tala om hälsa, lycka och välstånd med varje person jag möter.
..att få alla mina vänner att tycka de är värdefulla.
..att se allt från den ljusa sidan och göra min optimism sann.
..att bara tänka på det bästa, att arbeta bara för det bästa och förvänta endast det bästa.
..att vara lika entusiastisk över andras framgång som min egen.
..att glömma tidigare misstag och trycka på de större framgångarna i framtiden.
..att vara förnöjsam och skänka ett leende till varje levande varelse jag möter.
..att ge så mycket tid till att förbättra mig själv att jag inte har tid att kritisera andra.
..att vara för stor för oro, för ädel för ilska, för stark för rädsla och alltför glad att tillåta närvaron av problem.
..att tänka väl om mig själv och att förkunna detta faktum för världen, inte i ord, men i stora handlingar.
..att leva i tron ​​att hela världen är på min sida, så länge jag är trogen det bästa som finns inom mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg