Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Rent mjöl

Jag förstår det inte. Hur kan det vara så otroligt svårt att hitta politiker som inte har sysslat med oegentligheter? Och att man dessutom sedan kan få jobbet som jämställdhetsminister efter att ha anlitat svart städhjälp?

Jag undrar hur vår regering resonerar? Är det återigen den inbillade sjukan att det svenska folket är en samling dumhuvuden? Kan ni stava till 'vikten av trovärdighet' och förstår ni vad det betyder? Jämställdhetsfrågan är något jag brinner för, säger Arnholm. My ass, säger jag.

För egen del ser jag helst en borgerlig regering efter nästa val men inte fanken kommer det fungera med fortsatt tondövhet. Hur resonerar du, Reinfeldt?

Av alliansens fyra partier kanske det endast är två som kommer att klara riksdagsspärren, både kristdemokrater och centerpartister riskerar att få gå till arbetsförmedlingen efter nästa val. Båda partierna är av tradition värdekonservativa och kanske de byter lite väljare fram och tillbaka? KD hade jag inte saknat en dag och C tillför inte mycket de heller. Ett panikartat idéprogram föll inte i god jord, det heller.

Ett SD på drygt nio procent måste smaka beskt. Men tyvärr har maktens boningar inte förstått att det är folkets vilja som råder så länge vi har fria val i det här landet, oavsett hur besvärande det kan vara. Annars är väl vår demokrati inte så mycket värd?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Politikerna är ju valda av folket sägs det ju, och speglar väl då också hur svenska folket är. Inget konstigt med det. Kanske borde vi ha en tjuv, en långtidsarbetslös och en 5-barnsmamma som obligatoriska inslag i regeringen också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, varför inte? Å andra sidan finns det kanske redan fembarnsmammor och tjuvar representerade? Och en hel del före detta riksdagsmän åtnjuter ju betald långtidsarbetslöshet. :/

   Radera
 2. Ja ersättningen riksdagsmän får för resten av sina liv och fina pensioner efter 4 år i riksdagen är något som jag tycker är djupt orättvist och ogillar skarpt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg