Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Trasig ruta

Det pratas mycket om att Windows 8 är inge bra. Det nya operativsystemet från Microsoft har ingen startknapp längre. Jag håller med om att det är lite ovant i början men i mångt och mycket så är Windows 8 ett bättre operativsystem än version 7. Familjen Pennings första dator med Windows 8 blev dotterns och hon är mycket nöjd och tillfreds. Att det säljs tredjepartsprodukter för att få startknappen åter är nog ett övergående fenomen. Det gäller att vara adaptiv och vilja lära nytt, något barn och ungdomar gör snabbt och lätt.

Sedan finns det annat som suger med Windows 8. Jag har köpt en uppgradering av min egen Windows 7 och det gick inte alls. En ruta med att det inte gick så bra var allt jag fick till livs. Inte en minsta ledtråd till vad som gick åt skogen. Uselt, Microsoft!

Kanske lika bra det, människor tycks ju betala stora pengar på att få nedgradera sina åttor till version sju?

Tillägg: Jag registrerade ett supportärende på nätet och fick ett telefonsamtal tillbaka inom halvtimmen! Inte illa. Undrar om det beror på att få har problem med att installera Windows 8, att de har få supportärenden på grund av dålig licensförsäljning eller om det är prioritet hos Microsoft att uppgraderingar ska lyckas?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Jag råkade på samma problem, men provade igen utan att bevara något på datorn. Då funkade det och alla användarfiler sparades under c:\windows.old\användare (eller något liknande, sitter inte vid den datorn nu). Jag kan medge att jag svor när jag åkte på problemet.

  Att W8 funkar intuitivt fick jag bevisat när min yngste visade frun hur gränssnittet funkar :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått snabb support och ska prova igen. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg