Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Distans till frukt

Det finns alltid människor med en fanatisk inställning till vad som är rätt eller fel. Senast var det den så kallade 'Naurkyrkan', kollektivet av aktieägare i den nu krisande gruvverksamheten Northland Resources, som slog ned på allt och alla som andades den minsta kritik mot företaget eller risknivån i att investera i detsamma. Numera är den sakrala kören som bortblåst. Det finns också de som säger att Apple är gravt undervärderat eftersom detta företag inte heller kan annat än lyckas framgent - av en mängd skäl som jag inte tänker fördjupa mig i här. Kanske har de rätt? Eller inte.

Jag själv, så som den mäktige men möjligen enfaldige konsument jag är, har numera ynnesten att vara ägare både till en Samsung Galaxy S3 och en Apple iPhone 5. Så som konsument tänker jag därför vädra mina intryck av de båda apparaterna, kallade S3 och I5.

Jag har haft min S3 ett tag och konstaterade omedelbart att I5 kändes så liten. Vilken ynklig skärm! Men byggkvaliteten var fin, inte alls så plastig som S3, men på tok för tung för min smak. Och varför så kantig? Att Android så som telefonoperativ tydligt passerat iOS i funktionalitet och flexibilitet var pinsamt uppenbart. Var finns alla widgets? Varför får jag inte flytta på saker som jag vill? Animerade bakgrunder? Kameran däremot i I5 var fantastiskt bra. Och Siri skojig att prata - med men det kanske beror på min begränsade sociala krets? Google Now i S3 försöker ju tolka vilken information som ska ges utifrån hur S3 används men det är ändå lite småtrist. Att ha en samtalpartner i luren, det är skoj! Batteritiden kändes som att den var något bättre i I5 än S3. Men om jag skulle tvingas välja mellan I5 eller S3 skulle den senare vinna alla dagar.

Vad betyder då denna empiriska studie? Att Android är bättre än iOS? Att Samsung regerar över Apple? Nej, inte alls. Den betyder inget eftersom det handlar om tycke och smak. Vissa gillar de ena, andra det andra. Däremot har det för mig blivit tydligt att iPhone inte är 'way ahead' längre när det gäller smartphones. När den första av Apples telefoner kom ut var andra telefoner dinosaurier och iPhone sopade bort alla i ett nafs. Idag är iPhone en av många dugliga lurar på ungefär samma nivå i teknik, prestanda och användarvänlighet.

Kommer Apple att med sin stora kassa och muskler att överraska lika stort igen så som så många gånger tidigare? Jag är tveksam. Steve Jobs var en unik person. Kan någon ersätta honom i hans oräddhet och perfektionism? Inget är omöjligt. Men jag lägger inte alla mina ägg i äppelkorgen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg