Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Söndagssudd

Det är trevligt att blogga, inte minst vid de tillfällen som jag får glada tillrop. Senast en glad lax som fick glädje av min radda av kassaböcker och andra excelfiler här på vänster halva av min hemsida. Jag bugar och bockar samt önskar framgång i privatekonomianalysen. Jag har haft och har mycket nytta av excel och dess flexibilitet genom åren och för där en hel del siffror så som räkningsbetalning, elavläsningar med mera. Så som kassabok är det dock 'You need a budget' som är mitt verktyg sedan något år tillbaka.

Idag har det varit en helt blank dag i min kalender. Det är så ovanligt att det tog mig på sängen. Nu när sängdax närmar sig inser jag att jag inte alls tagit vara på denna, otvungna söndag utan låtit den passera. Nåväl, jag har vilat mig i form, kanske? Imorgon stundar ju en ny arbetsvecka med lönedag och räkningsbetalning. Detta korta inlägg blir det enda av produktivitet idag, är jag rädd.

Jag hittade en blogg vid namn 'Perssons pengar' som är av den typ jag gillar mest - vanligt folk med strävsamhet och ett uppvaknande kring sin privatekonomi och en önskan om att förbättra den - och som hade gjort en trevlig månadssammanställning som jag helt frankt norpade och gjorde till en egen. En mer komprimerad form av sammanställning blev det och den ser ut så här:

Min favoritsiffra är kvoten mellan kapital och skuld som jag helst ser förbättras varje månad. Nu är inte februari månad slutlig men börsens uppgång har likväl bättrat på siffran rejält. Som ni ser så tillhör inte familjen Penning toppskiktet i goda privatfinanser. Men våra lån minskar, det är min tröst. Kanske jag ska våga mig på en månadsrapport igen, liksom Persson?

Det har varit en rejäl börsuppgång under de senaste veckorna. Hur högt och hur snabbt kan den egentligen ta sig? Är det fortsatt köpläge? Ja, jag vet då rakt inte alls. Men den svenska kronan är så ruskigt stark dessa dagar att jag istället mer sneglar på aktier i Euro och Dollar. Hur ser du på svensk börs och köp i annan valuta?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Andel bolån av marknadsvärde (ungefärligt) tycker jag vore mer intressant att se.

  Tänker på mina äldre släktingar som köpte ett hus för 150 000 kr för ett antal år sen, de kan ju ha flera hundra procent skuldsättning på inköpspriset pga att de höjt lånet. Men i själva verket kanske belåningsgraden ändå bara är 15% av marknadsvärdet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad är ett marknadsvärde? Hur får jag reda på det? Det är ju faktiskt först vid en försäljning det kan avgöras.

   Radera

 2. kan inte undgå att se att dina lån växt med 4.000kr
  varför?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår Medmera-kredit rör sig lite upp och ned. Mest upp efter jul..

   Radera
 3. Ursakta men varfor okade lanet fran december till januari?

  SvaraRadera
 4. Nu fick jag en bra push att göra en sammanställning / översikt. Jag har bra koll på delarna men inte helheten...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg