Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Uttänkt

Några tänkvärda citat en natt i April. Håll till godo.

Det är en fröjd att se att det finns så många härliga saker på jorden som jag inte behöver.
Sokrates 

Jag fordom hungrig var och hade intet bröd Jag ägde inget mynt, och borta var krediten. Nu har jag mat och mynt, och allt till överflöd, men ingen njutning mer, och borta är aptiten. 
Anna Maria Lenngren

Folk förstår inte vilken stor inkomstkälla sparsamheten är. 
Cicero 

Jag har inte råd att slösa bort min tid på att tjäna pengar. 
Louis Agassiz 

Vad gamla gubbar vill med sin girighet, förstår jag inte. Finns det något galnare än att samla mer färdkost ju mer färden närmar sig sitt slut? 
Cicero 

Jag gillar arbete, det fascinerar mig. Jag kan sitta i timtal och titta på.
Jerome K. Jerome

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

 1. Har du använt påskhelgen till att läsa om, Ett enklare liv?
  Trevlig fortsättning
  Kalle56

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma Kalle!
   Nej, är det en blogg? :)

   Radera
  2. Alla citaten ovan finns med i pdf boken Ett enklare och bättre liv av Eric Hartvig.
   Trodde du som jag hade den som husgud.
   Kalle56

   Radera
  3. Jag minns att jag skrev ned de här citaten för ett tag sedan. Och det var säkert från den e-boken. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg