Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Omsättningstillgångar

Då var familjen Pennings manövrar i deklarationsträsket över för detta år och allt är redovisat för masen den elektroniska vägen. Och det blir en slant tillbaka för både frun och mig och dessa pengar kommer i år att sättas på semesterkontot. Våra barn är inte direkt bortskämda med semesterresor och i år vill vi gärna ta dem någonstans utomlands där solen lyser och vattnet är varmt. Du har förresten inte drabbats av bedragare i skatteverkets regi?

Jag har också i dagarna börjat grunna kring vad som ska säljas på loppis nu i vår. Den lokala idrottsföreningen anordnar en dylik och jag har bestämt att en uppsjö av böcker, DVD, leksaker och annat som inte används ska säljas av. En hel del dammsamlande prylar ska omsättas i pengar som även de ska in på semesterkontot. Det finns en dröm om att resa till Afrika en gång, kanske om några år. En riktig äventyrsresa?

Det är intressant att människor tenderar att köpa precis vad som helst - bara det upplevs som billigt. Och jag har bestämt mig för att ha attraktiva priser och mängdrabatter. Då blir kunderna nöjda och jag blir av med mer saker som dräller i hemmet. Barnen får också chansen att omsätta saker de inte leker med eller använder längre och det är ett bra sätt att lära sig mer om att hantera pengar.

Hur har det gått med din deklaration? Får du pengar tillbaka eller ska du betala in mer skatt? Och brukar du sälja saker på loppis? Och är din semester planerad?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Hur stort är ditt aktieinnehav just nu?

  SvaraRadera
 2. Jag fick en god skratt när Avanzas "privatekonom" skrev (enligt en "journalist") att han valde banken med störst rabatt på lånet och inte den bank som hade lägste räntan.

  SvaraRadera
 3. det blir ingen semester i år! Bara jobb.Men vi planerar för en resa till asien nästa vår. Har en massa vänner där, så behöver bara köpa flygbiljetter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd - men ni har en resa att se fram emot. :)

   Radera
 4. Hej

  vad anser du om e24 och deras artikel om att guldet har nåt sin högsta nivå , att det skulle rasa ?!

  verkar inte klokt enligt min mening , guld är det enda som är en stabil valuta på denna planet.


  mvh stefan

  http://www.visa-vs-mastercard.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anser så som Warren Buffet i den frågan_

   http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/darfor-sagar-buffett-guld_6998415.svd

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg