Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering April 2013


Tiden tuffar på och med den privatekonomin. Familjen Penning stretar på i jakten på en skuldfri framtid och mer kosing i det stora hela. Och nu är vi framme vid bokslut April.

Vi har inte förmått att vara duktiga utöver det grundläggande. Det har varit en dyr månad och inte minst elektriciteten har flödat under en kall marsmånad vilket skulle betalas nu. En stark börs har däremot hjälpt oss att bibehålla en hyfsat fin utveckling. Dessutom lite utdelningar i portföljen har det varit under den senaste tiden. Det blev alltså blå siffror hela vägen även nu.

En förbättring i balansen på 12 418 kronor innebär att denna nu överstiger etthundratusen kronor sedan januari 2012. Därmed krympte break even - då lån och kapital summeras till noll - till 32 år, samma år som jag fyller 80 år. Och det duger ju inte utan jobbet går vidare. Så som tidigare ingår enbart lån och kapital i min månadssummering, inte bostaden.


Wir streten vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Hur räknar du fram "Break even antal år"?
  Tar du nuvarande totalt förändring i snitt?
  Eller har du med någon form av trend?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag räknar fram denna via aktuell kvot mellan kapital och skuld och månatlig genomsnittlig förändring.

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg