Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tittar på

Det är en aning magiskt men jag har aldrig tidigare varit där. Inte någonsin har jag ägt en aktie som stigit med nästan femtio procent. Och inte är det en aktie på fyndtorg eller spekulationsbörsen utan blott ett enkelt finskt försäkringsbolag - Sampo med namn från den finska mytologin. Sampo är en lyckokvarn som tillfredställer de flesta av människans behov, allt enligt Kavela. Bolaget Sampo kanske kan anses vara lite av en lyckokvarn som dessutom delat ut en slant i år.

Jag börjar uppenbarligen bli lite mer tålmodig med mina investeringar då jag håller mig i skinnet och inte tar hem några vinster. För det finns godbitar i asken. En annan trevlig aktie är Google som nu nått 38 % upp sedan köp. En tredje är Investor med 24 %. För bara något år sedan hade jag fått kalla fötter och sålt för att bärga vinsten. Utan en tanke på att det inte är aktien i sig som är intressant eller dess värdering i stunden utan den underliggande verksamheten. Jag är ingen värderingsman av värdepapper utan lutar mig helt och fullt på det jag läser och begrundar om på nätet samt inte minst bloggare som har kunskap och analysförmåga.

Idag så inköptes Investor för 194 kronor samt Industrivärden för 118 kronor. Min portfölj hos Nordnet steg med 0,77% medan portföljen hos Avanza sjönk med 0,15%. Apple är den aktie som utvecklats sämst med ett tapp på nästan 17% sedan köp - märkligt med tanke på de enorma vinster bolaget fortsätter att göra. En eller ett par revolutionerande produktnyheter hade jag dock gärna sett snart.

Jag fortsätter att betrakta börsen på lite avstånd allt medan tiden ägnas åt våren och livet i övrigt. Jag är nöjd med innehaven och låter dem ligga där de ligger. Uteliv lockar mer än grafer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Det är fint med aktier som rusar i höjden när man äger dem, jag äger Vostok Nafta som av någon oförklarlig anledning står i +99,57% just nu (tyvärr så innebär det bara +250kr) =).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv är jag för feg numera att satsa i sådana bolag. :)

   Radera
  2. Fast 250kr hade du nog vågat satsa. ;)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg