Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Tomt prat

Vackra dagar passerar förbi. Nu är det en fantastisk tid att leva. Jag vill inget annat än att kliva ut genom dörren och insupa vårluften och blicka upp mot molntussarna som passerar förbi på en i övrigt klarblå himmel. Skrivandet får stå tillbaka tills regniga stunder. Börsen studeras med ett öga blott. Innehåll i portfölj känns tryggt och stabilt och inga affärer ligger på lut heller. Endast en översyn av en förfallande bilförsäkring och en månadsgenomgång för April finnes på agendan.

Långa dagar i sol och vind är tröttande. Jag och fru Penning har ägnat avslappade timmar i soffan och tittat på den svensk-danska TV-serien 'Bron' som vi båda fann fantastiskt bra. Sista avsnittet sågs igår kväll och lämnar nu ett tomrum - vi vill veta mer om hur det går för Saga Norén och Martin Rhode. Turligen så har succé-serien en uppföljning på gång.

Temat till 'Bron' är helt fantastiskt - 'Hollow Talk' av den danska gruppen Choir of Young Believers. Sådan musik gör mig glad, melankolisk, lycklig..

Njut denna vackra söndag som om det vore den sista. Inte tid för tomt prat.


Hollow Talk 

Echoes start as a cross in you, Trembling noises that come to soon. 
Spatial movement which seems to you, Resonating your mask or feud. 
Hollow talking and hollow girl, Force it up from the root of pain. 
Never said it was good, never said it was near, Shadow rises and you are here. 
And then you cut; You cut it out, And everything Goes back to the beginning. 
Silence seizes a cluttered room, Light is shed not a breath too soon. 
Darkness rises in all you do, Standing and drawn across the room. 
Spatial movements are butterflies Shadows scatter without a fire. 
There's never been bad, there has always been truth, Muted whisper of the things she'll move. 
And then you cut; You cut it out. 
And everything Goes back to the beginning. 
Never said it was good, never said it was new, Muted whisper of the things you feel. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,  intressant?

Kommentarer

  1. Hollow talk är jättebra! Jag brukar spela den när jag tar tåget över bron... Det finns en hel del andra bra låtar på deras skiva, som Sedated. Väntar också otåligt på säsong 2 av Tv-serien.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg