Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Bättre beredvillig bredd

Jag blev ganska förvånad över att min skatteåterbäring redan idag trillade in på mitt lönekonto. Ett antal tusen kalla som i år ska gå till en resa för familjen under höstlovet. Vi behöver en avkopplande samvaro under den långa hösten, har vi insett.

Jag har under den senaste veckan gjort några transaktioner i min portfölj. Ut åkte SJR, Eurocon och Avega Group trots att dessa bolag troligen kommer att gå bättre framgent än tidigare. Jag sålde också HM och Investor vilket kanske kan te sig oklokt. Men det finns en enkel anledning - jag har för lite kapital i min portfölj för att kunna inneha alla de aktier som jag önskar. Jag valde därför att diversifiera med hjälp av fem fonder som bland andra bloggaren Spara Klokt använder sig av:

 1. Spiltan Investmentbolag med bl.a. Industrivärden, Investor, Kinnevik, Lundbergs och Ratos.
 2. Didner & Gerge Småbolag med bl.a. Loomis, Lagercrantz och NCC.
 3. Skagen Global med Samsung.
 4. Skagen Kon-Tiki med Hyundai och ABB.
 5. Catella Avkastning med enbart räntebärande värdepapper.
Med hjälp av dessa fonder så får jag en bredare exponering på aktiemarknaden än tidigare vilket jag ansåg önskvärt. Bland aktierna lever dock bolag som Handelsbanken, Fortum samt Sampo kvar. Jag har  också ytterligare en portion Industrivärden. En liten skvätt Avanza Zero tillsammans med Apple, Google och Microsoft finnes också.

Så inför sommaren så känns detta som en komfortabel strategi. Facit har vi dock inte. 

Hur ser du på sommarens börs?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Intressant förändring i portföljden. Jag är just i valet och kvalet om jag ska sälja av några aktier och lägga pengarna på tryggare plats i väntan på en börsnedgång eller om jag ska sitta kvar i båten. Frågan är om rätt tid är nu eller efter sommaren?
  Spiltan Investmentbolag ska jag titta närmre på, övriga fonder är jag redan insatt i. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Akta dig för fondavgifterna. Ska du ha fonder, lägg större delen i Avanza Zero.

  SvaraRadera
 3. Hemskt din blogg ser ut med så mycket annonser.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag hoppas på låga aktieköpspriser under sommaren, eftersom jag kommer att vara hemma och ha tid att följa börsens svängningar, och pengar på servicekontot att köpa för.... sedan kan det gärna få rulla uppförs :-) Själv hoppas jag kunna spendera på en resa när jag är klar med op och rehab...till ett varmare ställe, gärna. Ha en bra "flaggdag".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma - hoppas du hittar en prima resa! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg