Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

En tistel som jag

Det finns många bra ordspråk i världen men ett av de som jag tycker mest om är det som den ryska författaren Maksim Gorkij myntade: Barn är jordens levande blommor. Ja, så rätt han hade och så vackert formulerat?

Barn är jordens levande blommor. De är vårt nu och de är vår framtid. Vad kan väl vara viktigare än de små människor som likt oskrivna blad kommer till denna värld utan cynism, intolerans och fördomar? Att samhället inte ser det så är en skam. Se bara på straffvärdet för barnvåldtäkt och den tandlösa groominglagen. När det handlar om pengar, så som i PirateBay-målet, är det annat ljud i skällan, för då handlar det om förlorade intäkter och inte om människor som far illa.

Själv har vi en son som har ett mycket stort hjärta och en empatisk ådra som jag både förundras över och är oerhört stolt över. Kanske jag själv var så som liten? Tyvärr fick jag lära mig att både försvara mig fysiskt och verbalt i skolan. Mobbing och översitteri var vanligt förekommande. Om du inte lärde dig att försvara dig så gick du under. Jag har idag en mycket skarp tunga och trots mina många levnadsår tål jag inte att någon försöker sätta sig på mig även om jag numera väljer mina strider. Jag överlevde och blev en vinterhärdad tistel istället för en rar blomma.

Jag hoppas innerligt att vår son inte kommer att utnyttjas genom sina fina mänskliga egenskaper. Jag hoppas verkligen att så aldrig blir fallet. Jag önskar att vår son kan växa och blomma till en fantastisk vuxen människa som kommer att hjälpa och stötta andra och få beundran för sin godhet och omtanke. Men det kommer inte att ske om denna lilla rara växt blir nedtrampad av elaka fötter. Då dör den. Eller blir en tistel som jag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg