Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering Maj 2013


Jag läser bloggkollegors månadsbokslut och kan bara skaka på huvudet. Att familjen Penning ligger i lä i jämförelse med de stora belopp som andra lyckas stoppa undan framgår tydligt. Men i grunden så ska man aldrig jämföra sig med andra utan försöka fokusera på sina egna förutsättningar och istället ständigt göra de förbättringar i sin privatekonomi som man förmår. Vi är framme vid bokslut Maj.

Att våren varit kall återspeglas i vår stora elräkning. Att betala så stora belopp som vi gjort i år är en helt ny upplevelse. Nu har dock elförbrukningen sjunkit med en tredjedel vilket är befriande. Andra kostnader av ovanlig dignitet har varit sådana som rört barnen och deras aktiviteter. Börsen har dock rosat vår ekonomi en gnutta även denna månad så inga röda siffror denna gång heller.

Balansen förbättrades denna månad med 19 403 kronor vilket därmed ger en genomsnittlig förbättring på 7 467 kronor per månad sedan 2012 års början. Nollsummespelet mellan lån och kapital krympte därmed till 28 år och därmed året då jag fyller 74.


Det finns inte mycket mer att tillägga. Kampen går vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Hur beräknar du fram "break even" om antal år, tycker den minskar i väldigt snabbtakt?

  SvaraRadera
 2. Det går ju att se relativt lätt:

  ((Kapital - skuld) / Förändring genomsnitt) / 12 = 28,2 år

  SvaraRadera
 3. Exakt så och så gånger med minus ett. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg