Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Månadssummering Maj 2013


Jag läser bloggkollegors månadsbokslut och kan bara skaka på huvudet. Att familjen Penning ligger i lä i jämförelse med de stora belopp som andra lyckas stoppa undan framgår tydligt. Men i grunden så ska man aldrig jämföra sig med andra utan försöka fokusera på sina egna förutsättningar och istället ständigt göra de förbättringar i sin privatekonomi som man förmår. Vi är framme vid bokslut Maj.

Att våren varit kall återspeglas i vår stora elräkning. Att betala så stora belopp som vi gjort i år är en helt ny upplevelse. Nu har dock elförbrukningen sjunkit med en tredjedel vilket är befriande. Andra kostnader av ovanlig dignitet har varit sådana som rört barnen och deras aktiviteter. Börsen har dock rosat vår ekonomi en gnutta även denna månad så inga röda siffror denna gång heller.

Balansen förbättrades denna månad med 19 403 kronor vilket därmed ger en genomsnittlig förbättring på 7 467 kronor per månad sedan 2012 års början. Nollsummespelet mellan lån och kapital krympte därmed till 28 år och därmed året då jag fyller 74.


Det finns inte mycket mer att tillägga. Kampen går vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Hur beräknar du fram "break even" om antal år, tycker den minskar i väldigt snabbtakt?

  SvaraRadera
 2. Det går ju att se relativt lätt:

  ((Kapital - skuld) / Förändring genomsnitt) / 12 = 28,2 år

  SvaraRadera
 3. Exakt så och så gånger med minus ett. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg