Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Månadssummering Juli 2013

Men vad hände nu? En månad passerade snabbare än vad en löning passerar plånboken. Visserligen så är det idag den sista dagen i Juli men jag blev lite sugen på att stämma av redan idag med tanke på att även andra bloggare tar sig den friheten.

Denna månad kan inte matcha Juni på något sätt. Det fortsätter ändå i rätt riktning och det är jag glad över. Räkningarna är förhållandevis låga och dessutom ser jag nu fram emot nästa månad eftersom vi lagt om halva vårt bolån. Vi förhandlade med banken och fick då en rörlig ränta på 2,42% vilket känns prima med tanke på att den därmed sjönk från dagens 3,88%.


Balansen förbättrades med 23 342 kronor vilket känns utmärkt trots 'försämringen' mot Juni månad. Den genomsnittliga månadsförändringen ökade därmed till 9 843 kronor sedan starten 2012. Break even på lån och tillgångar exklusivt bostaden krympte därmed ytterligare 2 år till 21 år. Om 21 år är jag 67 år. Kampen går vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. 2,42% på lånet är ju inte så dumt.
  Har själv 2,71% på den rörliga delen, och då vi har några delar bundna på olika tider så ligger vi nu på en snittränta på ca 3,9%. En del förfaller dock i höst, och då lutar det åt att låta den delen bli rörlig.

  Får man fråga vilken bank du har lånet i?
  Hade du några specifika argument som du kände gjorde susen i förhandlingen?

  /TE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ett långt och troget förhållande med Handelsbanken sedan 18 år tillbaka och även om vi tittat runt så lönade det sig inte att byta. En trogen, betalningsäker kund räckte som argument denna gång.

   Man ska vara medveten om att prutmånen krymper i takt med lägre räntor. Jag är mycket nöjd med vår rabatt på listräntan. :) Mindre nöjd är jag med att vi bundit andra halvan av bolånet till sommaren 2015 på 3,19%. :/

   Radera
  2. Ok. Även vi har Handelsbanken, men jag kan inte säga att jag haft känslan av förhandling de gånger vi lagt om lånen. Mer "det här får ni", och sen har inte jag/vi varit duktiga nog till att sänka mer. Och tyvärr har vi ju "gått på" det där med att ha lånet uppdelat på en massa olika löptider, så om vi inte vill betala ränteskillnadsersättning så är vi fast hos SHB åtminstone till 2017 (såvida inte reglerna för ränteskillnadsersättning ändras, som det talas om).

   3,19% är ju inte särskilt högt heller egentligen, om man ser historiskt, men jag känner igen mig i att man ändå jämför med vad man kan få som bäst just nu.
   Vårt längsta lån, dvs det som löper ut 2017, betalar vi 4,45% på. :(

   /TE

   Radera
  3. Som jag förstått det är varje Handelsbankskontor en egen ekonomisk enhet - kanske att hota om att prova på ett annat kontor?

   Jag förstår att 4,45% känns surt dessa dagar. :(

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg