Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Semester helt gratis

Snart stundar min ledighet för sommaren. Semester och frihet i fem långa veckor påbörjas om en dryg veckas tid. Det är ingen lögn att säga att jag älskar ledighet. Jag tror att jag är ämnad för den sysselsättningen - att äga all min tid till att göra vad jag vill i varje stund. Samtidigt så är det ju inte gratis att leva ens under semesterveckor. Allt från att hyra stuga till att bo på hotell kostar.

Familjen Penning stoppar undan 'respengar' varje månad som ska vara till semesterresor. Utöver detta så prenumererar jag på ett känt lotteri som kan ge stora, men även mindre, ekonomiska bidrag till vart vi nu vill ta oss under lediga stunder. Jag har faktiskt vunnit! Drygt tjugotusen kronor för tre år sedan och sedan ytterligare tjuoåttatusen riksdaler året efter. Att överskottet går till behövande barn i lotteriet känns bra.

Nu har jag sprungit på en tävling som som anordnas av reseföretaget Ticket. Vinstbeloppet är helt i linje med vad jag anser en tävling vara värd. Tävlingen är på Instagram där man kan vinna en resa för 60 000 kronor. Det är enkelt att vara med. Följ bara stegen nedanför.

 1. Gå till din närmaste Ticketbutik. 
 2. Fota och förmedla resglädje framför kataloghyllan! 
 3. Dela bilden på Instagram med hashtag #rättresa Samla likes! "
Jag har själv en Ticket-resebyrå på vägen hem från jobbet och drömmen är att få åka till Afrika på safari, det hade varit något, det. Och medan drömmen sjunker in så fortsätter vi att spara till nya resor och äventyr som ryms inom budget. Att vinna en semester helt gratis är i sig en bonus.

Detta inlägg är sponsrat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Trevlig semester!

  Har bara en smart iaktagelse jag nyligen gjorde och gärna vill dela med dig som ofta talar om pensionen:

  Att kontinuerligt spara i fonder för att undvika toppar och dalar har man ju blivit lärd sedan länge. Jag har alltid tyckt att det varit svårt att leva efter vad gäller PPM och tjänstepensionerna, då PPM betalas ut en gång om året och tjänstepensionen avslutas med anställning och en ny påbörjas hela tiden. Kvar sitter man med ett gäng konton som är svåra att överblicka och nytt kapital har slutat tillföras.

  Men nu har jag insett att det spelar ju ingen roll var pengarna förvaras och tillförs. Gammal depå, tjänstepension eller PPM. Huvudsaken att nytt kapital tillförs hela tiden. Så istället för att se PPM, tjänstepension och privat pensionssparande som separata konton kan man bunta ihop dem.

  Jag gjorde en rejäl rensning för ett tag sedan och fick ner antalet fonderna till 11 st där 8 av dessa får nytt kapital varje månad genom tjänstepensionen och övriga 3 får iallafall från PPM. Att de förvaras i olika pensionshus spelar ingen roll.

  Nu ser jag därför på min pension som en enda portfölj istället för flera olika småportföljer. En lättnad kan jag meddela! Jag gjorde en enkel excel där fonderna skrevs nedåt och 7 pensionskonton (tre tjänstepensioner, en Kooperativa, en SAF-LO, en PPM och Avanza) åt höger. Sen är det bara att börja rensa och ta bort överlappningar och övervikter. Hade en rejäl överlappning och övervikt till Asien. Sen uppdaterar jag fondandelarna och priser varje månad.

  Mäklarna fokuserar gärna på det pensionskonto som för stunden är aktivt och ser inte till helheten. Nu kommer jag kunna säga åt dem att inte bry som om det nuvarande kontot då den endast tillhör en liten del av en större portfölj. De får gärna fortsätta komma med idéer och förslag såklart.

  Tänkte att detta kanske kunde intressera dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, utan tvekan. Det låter väldigt klokt. Kan du tänka dig att dela med ditt excelark? :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg