Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tiotusen bögar är bra

Det finns få saker som skrämmer mig mer än människor med en fast övertygelse. Ja, det är till och med så att jag ser de som anser sig veta eller inneha sanningen antingen vara sinnesvaga eller bara idioter. Sinnesvaga och idioter behöver däremot inte vara ofarliga, inte alls. Men att sakna tvivel är en mental defekt. Tvärsäkra människor är så banalt ointressanta och oinspirerande.

I Malmö befinner sig just nu i runda slängar tiotusen dårar fler än vanligt. De kallar sig 'jehovas vittnen' och anser sig inneha 'sanningen'. Jag har sett dem vandra runt i stan med sina skrifter där just 'Guds ord är sanningen' är tryckt på framsidan. Denna sekt, som numera på världsbasis är lika stor som Sveriges befolkning, skrämmer mig i högsta grad. För att påstå sig äga sanningen har genom alla århundranden bara skapat krig, farsoter och ond bråd död.

Utan tvivel är man inte riktigt klok. Så sa en gång Tage Danielsson och den meningen är för mig den enda sanna sanningen. Att vår värld tenderar att gå alltmer mot en religiösa tokerier och allt mindre i sekulär riktning är djupt oroande. Den påminner mig mer och mer om filmen 'The Invasion' med Nicole Kidman och Daniel Craig. Och då var Nicole dessutom gift med en än större dåre hängiven till Scientologrörelsen - Tom Cruise. Infektionen sprider sig?

Nej tack, säger jag. Vilken dag som helst byter jag tiotusen jehovavittnen mot tiotusen tyska bögar för de senare litar jag mångfaldigt mer på. Så tillvida att det inte är religiösa bögar.

Hundrafyrtiofyratusen vittnen får plats i himmelriket. Var ska resten ta vägen? Blir det ett världsomspännande lotteri om platserna? Dårar, dårar, dårar..

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

  1. Människor med fasta övertygelser skrämmer mig också. Ännu värre är det när dessa människor tvingar sina ideal på andra. Jag bryr mig inte om vad andra människor tror på , så länge det inte skadar sig själv eller andra. Tyvärr träffar man dessa människotyper väldigt ofta inom sjukvården. Min mammas kusin som är läkare i USA, hjärtspecialist, berättade att en liten flicka behövde ett nytt hjärta. Hennes chanser var väldigt goda för att få ett nytt. Men hennes föräldrar vägrade av religiösa skäl. Den lilla flickan dog. Vem valde åt henne? Gud, föräldrarna? Lilla flickan, hade hon någon talan över sitt liv? Varför ingrep ingen?

    SvaraRadera
  2. Tyvärr har det nog spritt sig in till ploitiken också. Det finns många olika sätt att göra saker och inget är det "rätta".

    Lite musik kan också vara trevligt med anknytning till temat. Cornelis Vreeswijk's sång tältet, spelad av Jakob Hellman.

    http://www.youtube.com/watch?v=UXbC713qFF0

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg