Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Aldrig såg jag mig

Du är värd att älska dig själv. Det finns inget annat alternativ än att gå under. Och samtidigt så är hela vår värld fylld av människor som inte förmår att göra det.

Om alla vara nöjda med sig själv och hade förlikat sig med sina tillkortakommanden hade plastkirurger, psykologer och livsstilsformgivare tvingats köa till arbetsförmedlingen. Om alla älskade sig själv så hade behovet av bekräftelse, beröm och kärlek från andra fortfarande varit viktigt - men inte överskuggande. Om alla njöt av sitt eget sällskap skulle normer suddas ut, toleransen bli total och religioner oviktiga. Egenkärlek skulle verkligen göra vår värld bättre än den någonsin varit.

En av årets mästerliga sommarpratare i radio var Özz Nûjen, komiker och skådespelare, som hade ett mycket bra och känslosamt program. Du kan lyssna till det här om du vill. Özz egen insikt till att han förlorade älskade och vänner var inte att han inte älskade dem utan för att han inte älskade sig själv. Det fungerar inte - du kan inte fylla något från ett tomt kärl. Att älska andra utan att älska sig själv är dömt att misslyckas.

Att inte älska sig själv är att inte förmå sig se det som är viktigt. Özz läste följande text i radio som kanske är en dikt. Eller inte. Men den är vacker och tänkvärd.

Jag såg. Och jag såg inte.
Jag såg dagen. Men inte natten.
Jag såg din kärlek, men inte att du älskade.
Jag såg dina ögon. Men jag såg inte din själ.
Jag såg ditt leende. Men jag såg inte din glädje.

Jag såg dig, men aldrig såg jag mig.

Ha en riktigt skön och älskvärd helg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg