Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Beviskraft

Så som vuxen man och dessutom med några år på nacken är jag trygg i mig själv. Det är skönt att det är så men nog minns jag turbulenta tonår då andras åsikter ofta vägde tungt. Det är inte annorlunda att vara ung idag, förmodar jag, men troligen ett än hårdare klimat.

Mobbare och mobbing är en gräslig föreetelse. Att ägna sig åt att förminska andra verbalt eller fysiskt är höjden av ynkedom. Men likväl så lider många unga i det tysta. Så får det inte vara.

Genom projektet 'Superman' arbetar Andreas Jonsson mot mobbing - ett hedervärt kall som vi alla borde stötta. Mer information finner du här. Sprid gärna detta buskap vidare.


Det finns sju så vackra logiska krafter som jag själv har skrivit ut och fäst på väggen. De hjälper mig själv att aldrig tappa kursen - den att inte låta andra stå vid rodret i mitt liv.

Den första av dessa är att göra avslut med sitt förflutna så att det inte förstör ditt 'nu'. Den andra innebär att du inte ska bry dig om vad andra tänker om dig.

Tiden läker nästan alla sår, så ge dina sorger tid att bearbetas. Ingen annan i världen är heller orsak till din lycka - bara du. Jämför inte ditt eget liv med andras för du har ändå aldrig hela bilden klar för dig.

Grubbla inte för mycket, det är helt i sin ordning att inte ha alla svar. Le - för världens alla problem är inte bara dina.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Tack!! Dessa sju logiska krafter ska också fästas upp på min vägg./ Eva

  SvaraRadera
 2. Hurdan har detta med ekonomi att göra?

  För övrigt är det bara gamla flosker.

  Du är en hycklare tycker jag.

  SvaraRadera
 3. @ Anonym 16:15
  Din kommentar hanteras bäst under punkten två ovan.

  SvaraRadera
 4. Synd det här med mobbing att det aldrig tycks få ett slut. Men samtidigt så är det säkerligen väldigt naivt att tro att man kan bli av med mobbing. Mobbningen är nog tyvärr en så grundläggande del i det sociala mänskliga medvetandet, speciellt när barn släpps fria så som de blir i skolan. Tycker dock att man till 110% ska göra allt i sin makt för att få ett slut på förtryck av barn och andra individer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det finns överallt - grovhugget och förfinat. Bland barn och bland vuxna. :(

   Radera
  2. Absolut! Bara det att mobbing brukar handla om barn. När det gäller vuxna så är det inte ett dugg bättre. Bara det att man kallar det något annat va? =)

   Radera
 5. Hej Per, jag vill bara berätta att jag tycker mycket om din blogg! Tack för den. Jag tycker du verkar vara en riktigt bra person och allt annat än en hycklare. Läser även Lundaluppen som jag tycker har väldigt bra aktieanalyser. Fastän jag började leta ekonomibloggar för att följa typ Lundaluppen måste jag konstatera att dina inlägg är mer intressanta för mig. Hälsningar från Åland

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg