Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Blå dunster

Idag kom en inbjudan till mat, dryck och biofilm från ett företag som heter 'Cerberus'. Det låter ju trevligt att få äta gratis men naturligtvis finns det en hake. Företaget påstår sig vara ett av landets största rådgivningsföretag inom sparlösningar så för att få smaka av buffén och lådvinet så måste man först lyssna på en föreläsning om finansiell planering, som det kallas.

Att filmen som ska visas är den senaste i serien 'Snabba cash' är litet skojigt. Det går ju trots allt endast att bli rik riktigt snabbt via den kriminella vägen men sådana tjänster erbjuder väl inte Cerberus.

Jag vet inte riktigt varifrån företagets namn härstammar och vilket budskap man önskar väva in i det? En av Plutos månar? Nej, knappast. En hund? Nja? Kanske är det en orm det rör sig om då Cerberus är en familj av snokar. Så jag tackar bestämt nej. Inte heller Adam och Eva hade någon lycka med att bekanta sig med en orm och blev som tack utkörda ur paradiset.

Alla vill ha dina pengar. Kom alltid ihåg det. Inga råd är gratis undantaget de här i Blogglandet. Att bedriva finansiell rådgivning är definitivt så pass lönsamt att många vill vara med i spelet. Mitt råd är att hålla sig borta från dylika företag. Att företag i denna bransch påstår sig vara oberoende är bara blå dunster och ett sätt att försöka ge sken av att vara din vän. Självklart så lever de på provision ifrån försäkringsbolag och andra finansiella aktörer vilket därmed borgar för att det är dessa intäkter som styr i vilken riktning 'rådgivningen' sker.

Cerberus är känt för att ringa upprepade gånger till människor vilket bland annat lett till en Twitter-sida med namnet 'Nej till Cerberus'. Självklart är det lönsamt att ringa och försöka sälja in sina lösningar, vilket därför också sker med hjälp av stackars 'kundbokare'.

Slutligen så kan jag inte låta bli att konstatera att VD Alexander Strömstedt är slående lik Gordon Gekko, eller vad säger du? Greed is good.

Nej, strunt i sådant och lär dig att förvalta dina pengar själv. De är ju trots allt dina.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg