Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Där och då

Sitter i min stol, där i det lilla rummet som är mitt hem sedan flera år tillbaks. Synen är svag men jag kan ändå skönja de gestalter på fotot jag kisar mot. Mina knotiga händer är darrande och svaga men greppet likväl fast kring albumet. Tankarna vandrar till den dag då bilden togs med min gamla mobilkamera. En sommardag 2013 då jag fortfarande var frisk och sinnena potenta. Även om jag nu nästan är döv kan jag fortfarande höra skrattet från min son, där och då han lekte vid poolen med sin kamrat. Åh, vad jag önskar mig tillbaka till den stunden, det livet, den tiden..

Jag tog idag den bilden, på min son och hans kamrat, i solen den sista dagen i Juli månad tjugohundratretton. Jag tänkte då på hur nära allt är men blott precis i stunden. Nästan varje ögonblick, varje skeende i mitt liv passerar ganska obemärkt förbi. Värdefulla innevarande sekunder som inte får den uppmärksamhet de förtjänar. För en gång, i framtiden, kan jag, om jag har turen, på min höjd tänka tillbaka, dra mig till minnes, de stunder då jag verkligen såg, hörde, kände. Men inte verkligen uppleva, bara önska mig tillbaka.

Att kasta bort tid är det klokaste vi kan undvika. Att vara här i så många stunder som är möjligt är rikedom. Att använda alla sinnen är lycka i ögonblicket. Ett liv har vi. Hur långt vet ingen.

När jag sitter där i min stol, där i det lilla rummet som är mitt hem sedan flera år tillbaks, då synen är dunkel, händerna svaga och hörseln blott ett brus - då vill jag titta på mitt fotografi, trots att jag endast kan skönja gestalerna på det, och kunna tänka att: 'Jag var verkligen där i den stunden!'

Bilden i inlägget kommer från projektet 'Now and Then' - ett fantastiskt fotoprojekt väl värt att besöka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Samma sak med bilder görs på http://dearphotograph.com/, ofta med fina historier till.

  SvaraRadera
 2. Poeten och betraktaren Per Penning när han är som bäst! :)

  SvaraRadera
 3. Usch, nu blir jag lite tårögd....=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bli gammal är nog min värsta farhåga. :/

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg