Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Lätt förgånget

Tjugoniotusenetthundrasextiosex kronor per sparare. 29 166 kronor i siffror. 35 miljoner kronor fördelat på 1 200 sparare där jag är en av dem. I dagarna kom brevet om inledd företagsrekonstruktion. Jag talar om Fundior.

Att lockränta blir till storskuld är förfärande även om vi alla som valde att spara pengar hos Fundior till viss del har oss själva att skylla. Vad som låter extra bra bör man egentligen vara extra misstänksam kring. Att spara pengar utan statlig insättningsgaranti ter sig därmed alltmer korkat.

Jag förlorar på sin höjd 3 000 kronor. Andra riskerar förlora stora besparingar. Då tillgångarna i bolaget är blott 19,5 miljoner kronor så ser ekvationen något dyster ut. Att konkurs finns med som option är helt klart.

 Vi får se vad som sker framgent men själv skriver jag av de här pengarna och konterar dem under 'korkade kostnader'.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Vilken advokat är det som leder rekonstruktionen?

  SvaraRadera
 2. Det är aldrig kul att förlora skattade pengar, men tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Jag tycker själva bloggläsandet är till lika stor del att lära sig av andras misstag som att ta efter andras framgångsrecept, framgångarna synes dock vara långt fler än motgångarna bland dina kollegor (det är nog bara Lundaluppen som haft en ordentlig genomgång av sina mindre bra investeringar som jag sett)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag känner mig relativt ensam med mina tillkortakommanden. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg