Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Amerikansk vinter


Fattigdomen ökar i världens rikaste land.

Vanliga familjer som aldrig haft några problem drabbas hårt när den ekonomiska vintern breder ut sig över USA. För dem handlar den amerikanska drömmen om att överleva.

Se dokumentären som gav mig kalla kårar. Tro inte att vi svenskar är immuna mot fattigdom. När kommer vi att få ett eget uttryck för 'Working Poor'?

För vad står mellan oss och ett liv där vi är beroende av att samhället hjälper oss? För familjen Penning är det våra jobb samt en god hälsa så att vi kan jobba och betala räntor och räkningar. Arbetslöshet eller sjukdom kan riva upp hål i många vattentäta skott. Att arbeta för en allt stabilare privatekonomi och allt mindre lån är vår strategi - ingen vet när sötebrödsdagarna är över.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Kan inte se dina länkar till andra bloggar längre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj då, har varit lite strul sedan jag skaffade 'egen' domän igen - http://www.perpenning.se.

   Allt efter som nya inlägg som skrivs som dyker upp i min feed reader så lägger jag till länkarna igen. Beklagar problemet. :/

   Radera
 2. Jag blev tagen av den här dokumentären. Det som är speciellt obehagligt är att det är vanliga arbetande människor- delar av den amerikanska medelklassen- som drabbas av fattigdomen. Det finns inga missbruk eller andra självförvållade orsaker, bara ett ekonomiskt maskineri som haltar betänkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Jag blev direkt skrämd och illamående. :(

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg