Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Billiga hjul

Den lilla damen behöver nya sulor till vintern. Diverse hemsidor erbjuder däck på attraktiva fälgar. Mellan sex-, sju- och åttatusen kronor kan en budgetbil smyckas i aluminium och bli en vacker droska på hala vintervägar. Men hur gör en Per i dessa val och kval?

Jo, han letar fram däck på utförsäljning på prima plåtfälg och behöver därmed blott betala tvåtusenfyrahundra kronor för att köra säkert. Han resonerar som så att vem tittar på min bil och dess hjul? Dessutom är det nästan ändå alltid mörkt när han färdas.

Jag tänker alltmer så som en miljonär gör. Varför köpa dyrt när det är möjligt att köpa billigt? Det känns fint.

Bilägandet är sällan en bra affär. Behövs dock en droska så var aggressivt snål så att värdeminskningen är minimal, driftskostnaden låg och försäkring samt skatt human - men utan att snika in på säkerheten.

En trevlig måndagskväll tillönskas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Appropå tänka som en miljonär har jag äntligen fått tag på - och läst The Millionaire Next door - väldigt intressant läsning. Tyvärr har jag så himla många bokrecensior just nu på kö så vi får se när jag bloggar om den.

  SvaraRadera
 2. Vi behövde tyvärr köpa ny bil i hösten, vår gamla 01a som gått 30.000 mil hade 20.000kr i reparationskostnader för att fortsätta rulla. Vi hade tänkt hålla oss under 50.000 för nya bilen, tyvärr hittade vi inte något intressant i den prisklassen, och vi behövde en bil omgående av rent praktiska skäl. Men fick ny bil för 62k, som antagligen rullar 10 år till.

  Dock hade den inte vinterdäck, men hittade bra vinterdäck/fälgar på en demonteringsfirma för 2.500. Det svider rejält i plånboken, som tur var är vår ekonomi i så bra form att kan spara det vi lade ut på 4mån ungefär. Sen är det tillbaka till det vanliga, betala på lån och investera!

  SvaraRadera
 3. Nu i helgen skulle det ju stå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst svider det men ni agerar klokt. Jag har arbetskollegor som köper nya bilar á trehundratusen kronor och sedan vinterdäck på alufälg för åtta lakan till, bara för att det ska se fint ut. Som att elda sedlar i kakelugnen...

   Radera
 4. 4500:- kostade mitt kalas, 4st nya Nokian R2, köptes på nätet och sedan levererades till en firma här som monterade och balanserade dem på fälgarna. Otäck utgift, dock nödvändig nu i vintertider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att rulla säkert och du valde onekligen ett av de bästa däcken. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg