Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Billiga hjul

Den lilla damen behöver nya sulor till vintern. Diverse hemsidor erbjuder däck på attraktiva fälgar. Mellan sex-, sju- och åttatusen kronor kan en budgetbil smyckas i aluminium och bli en vacker droska på hala vintervägar. Men hur gör en Per i dessa val och kval?

Jo, han letar fram däck på utförsäljning på prima plåtfälg och behöver därmed blott betala tvåtusenfyrahundra kronor för att köra säkert. Han resonerar som så att vem tittar på min bil och dess hjul? Dessutom är det nästan ändå alltid mörkt när han färdas.

Jag tänker alltmer så som en miljonär gör. Varför köpa dyrt när det är möjligt att köpa billigt? Det känns fint.

Bilägandet är sällan en bra affär. Behövs dock en droska så var aggressivt snål så att värdeminskningen är minimal, driftskostnaden låg och försäkring samt skatt human - men utan att snika in på säkerheten.

En trevlig måndagskväll tillönskas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , intressant?

Kommentarer

 1. Appropå tänka som en miljonär har jag äntligen fått tag på - och läst The Millionaire Next door - väldigt intressant läsning. Tyvärr har jag så himla många bokrecensior just nu på kö så vi får se när jag bloggar om den.

  SvaraRadera
 2. Vi behövde tyvärr köpa ny bil i hösten, vår gamla 01a som gått 30.000 mil hade 20.000kr i reparationskostnader för att fortsätta rulla. Vi hade tänkt hålla oss under 50.000 för nya bilen, tyvärr hittade vi inte något intressant i den prisklassen, och vi behövde en bil omgående av rent praktiska skäl. Men fick ny bil för 62k, som antagligen rullar 10 år till.

  Dock hade den inte vinterdäck, men hittade bra vinterdäck/fälgar på en demonteringsfirma för 2.500. Det svider rejält i plånboken, som tur var är vår ekonomi i så bra form att kan spara det vi lade ut på 4mån ungefär. Sen är det tillbaka till det vanliga, betala på lån och investera!

  SvaraRadera
 3. Nu i helgen skulle det ju stå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst svider det men ni agerar klokt. Jag har arbetskollegor som köper nya bilar á trehundratusen kronor och sedan vinterdäck på alufälg för åtta lakan till, bara för att det ska se fint ut. Som att elda sedlar i kakelugnen...

   Radera
 4. 4500:- kostade mitt kalas, 4st nya Nokian R2, köptes på nätet och sedan levererades till en firma här som monterade och balanserade dem på fälgarna. Otäck utgift, dock nödvändig nu i vintertider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att rulla säkert och du valde onekligen ett av de bästa däcken. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg