Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Marginalens magi


Jag letar ständigt och jämnt efter möjligheten till att betala mindre för mer. Det är inte mer än rätt, anser jag, att mina marginaler så som konsument ska förbättras i största mån. Det är inte gratis att leva men de slantar jag drar in genom hårt arbete och tidskostnad ska räcka så länge det bara går.

Så som glad internetanvändare så behöver jag inte våndas över att pruta öga mot öga med en gniden försäljare i butiken utan det mesta av jobbet är redan gjort av andra. En riktigt bra plats på det stora nätet att finna möjligheten till bättre pris är Kampanjjakt (läs mer här) där sådant som jag gillar, likt resor och elektronik, är prydligt kategoriserat. Jag kikade in dagligen ett tag tills jag istället valde att prenumerera på rabatterna via e-post.

Den senaste tiden så har jag främst tittat efter bra erbjudanden på resor eller flygstolar men jag behöver också ett par vinterskor. En ömfoting som jag behöver bra skor så att jag tyckte det var helt galet att hitta ECCO-skor med upp till 70 procent i rabatt. Istället för att planlöst leta på nätet efter billiga skor kunde jag hitta de bästa priserna från samma plats.

Fem procent här och tio procent där. Sammantaget över tiden är det enkelt att få flera gånger om i utväxling av sina pengar. Vi behöver helt enkelt en del saker och med en noga avvägd konsumtion och nogsam jämförelse av priser så blir vi alla både klokare konsumenter och får fler slantar över till annat. Marginaler är alltid till för att förbättras.

Gästbloggat av Daniel

Läs även andra bloggares åsikter om , , intressant?

Kommentarer

 1. Idel reklam! Nåväl det är ju oxå ett sätt att förbättra marginalerna ;) eftersom jag inte vill ledas in i ett köp tittar jag först vad jag vill köpa och sedan efter rabatter på rabatta eller någon googlar runt. Jag kanske har otur men min uppfattning är att rabatterna sällan synkar med mitt inköpsbehov. Bra blogg förresten, tackar! Hittade den för ett tag sedan och läser mig igenom dina inlägg. Mycket är intressant!
  Med vänlig hälsning,
  Jacob

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt. Bloggen är fylld av gamla synder. :)

   Radera
 2. Jag brukar spara undan slanten jag "vinner" på rabatten. Det blir ganska mycket pengar efter ett tag. Det går till att extra amortera!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg