Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vinn en äkta upplevelse

Jag älskar att uppleva händelser på riktigt. TV-program eller musik ifrån stereon kan bara bli substitut för en konsert, en teaterföreställning eller musikal. Vi närmar oss nu Halloween och vad kan väl då mäta sig med att bli vettskrämd i en uppsättning av 'The Woman in Black' - en kvinna i svart - den första dagen i november, en nattsvart fredag är det.

Pjäsen Kvinnan i svart har spelats nonstop i mer än 25 år i England. Det är den mest långlivade pjäsen efter Agatha Christies, Råttfällan. Över 7 miljoner människor har varit och sett den. Den hade sin premiär i Scaraborough där den direkt fick lysande recensioner. 1989 flyttades pjäsen till West End, London, och har sedan dess varit ett otroligt dragplåster. Det som gör pjäsen så bra är att man faktiskt blir vettskrämd vare sig man vill eller inte. Nu har du möjlighet att se den tillsammans med en vän i Malmö - helt gratis!

Jag har fått möjligheten att lotta ut 4 biljetter till 2 personer. Alltså två lyckliga vinnare får två biljetter var. Ja, jag tror ni förstår. Mer info om pjäsen finns på Facebook, First Born Drama och på Kulturcentralen. Den engelska uppsättningen kan du läsa om här.

Maila in till Per Penning ditt bästa tips för man bäst skrämmer sina barn, släkt, sitt ex eller sina vänner lagom till Halloween. Skriv 'Halloweentävling' i ämnesraden. Vinnarna får svar via e-post senast den 22 oktober.

Klockan 19 den 1 november på Kirsebergsteatern smäller det!

Bu på er!

Kommentarer

Populära inlägg