Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Månadssummering Oktober 2013

Min månadssummering slirar efter mer och mer för varje månad. Ingen ordning alls på torpet. Så jag snor snabbt ihop en sådan med andan i halsen. Tåget har sakteliga rullat igång efter semesterresan. Livet och pengarna får gå hand i hand.

Tillgångssidan repade mod och steg med 10 827 kronor. Skulderna minskade med 9 877 kronor. Dessa båda tal motsvarar 0,34% och 0,35%. Detta innebär nu att tillgångssidan ökat med 93 690 kronor sedan start 2012 och skuldsidan minskat med 155 007 kronor under samma tid. 'Semestertappet' är därmed näst intill återhämtat. Blå siffror över hela linjen är positivt.


Break even på lån och tillgångar exklusivt bostaden är nu 23 år. Om 23 år är jag 69 år. Kampen går vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , intressant?

Kommentarer

 1. Bra jobbat herr Penning, trevligt när de röda siffrorna uteblir. Det blir ingen månadsredovisning för min del just nu. Väntar till årsskiftet med en årsredovisning, sedan blir det nog per månad. Men bloggen gillar inte mina kalkylblad (inte Excel).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. :)
   Månads eller kvartalsredovisning av privatekonomin är en bra övning. :)

   Radera
 2. Hur kommer det sig att du amorterar så oerhört?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det korta svaret är minskad risk och en framtida skuldfrihet. Det längre svaret är mer komplext. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg