Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Ännu mer pension

I den kommande helgen är det meningen att årets premiepension ska sättas in på våra konton. Dessa slantar motsvarar 2,5 procent av föregående års bruttoinkomst vilket är en del.

Pengarna far in i enlighet med den placering du gjort sedan tidigare. Själv administrerar jag både mina egna och fru Pennings penningar. Kör en något aggressivare metod i min egen portfölj och en mer modest i frugans där kort räntefond är ett inslag - jag vill helt enkelt inte riskera hennes slantar i samma utsträckning som mina, även om metoderna är genomtänkta, båda två.

Så som senfärdig allt som oftast så är det först på senare tid jag fått upp ögonen kring pension och att den är viktig. När det gäller pension gäller inte 'bättre sent än aldrig' - ta tag i din pension i tid och inte sent som jag.

Idag är det en blåsig dag i Skåne - att strömmen finns kvar är positivt men förvånande. Imorgon ska det summeras hur det gick.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Har 37 år kvar till pension & har nyligen börjat välja själv tack vare diverse bloggar. Ska bli spännande att se hur börsen står på sluttampen :)

    SvaraRadera
  2. Fyller 25 nästa år och har någorlunda koll på var mina pensionspengarna är. Onödigt att bry sig nu tycker vissa, smart tycker jag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg