Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

En vacker själ

Nelson, nu är din stund på jorden förbi. Här kommer dina gärningar att eka genom historien. Jag hoppas det finns en annan plats där din vackra själ får blomma vidare.


Vad vi fruktar mest är inte att vi är otillräckliga. 
Vår djupaste rädsla är att vara omåttligt kraftfulla. 
Det är vårt ljus, inte vårt mörker, som skrämmer mest. 
Att spela obetydlig förbättrar inte världen. 
Det finns ingenting upplyst med att förminska sig för att andra inte ska känna sig osäkra. 
När vi låter vårt eget ljus lysa, ger vi omedvetet andra tillåtelse att göra detsamma.

Nelson Mandela

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg