Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Splitter

Huvudet står helt still idag. Infektion i kropp och överarbetad. Snart dags för ledighet, jag sträcker mig efter det halmstrået. Sjutton lediga dagar, ett andningshål.

Läser om ekonomibloggarträffar. Låter trevligt och inspirerande. Men var skulle tiden hittas till det? Jag önskar att jag kunde finna den.

Sitter och lyssnar på LadytronSpotify. Den pulserande elektronikan ger mitt sinne ro och hjälper till att organisera tankarna. Julklapp. Check. Julkort. Check. Julpapper. Check. Check. Check. TBD. TBD. Fail.

Kostnaden för klappar blir mindre i år. Kanske åttio procent av fjolårets. Bättre utväxling på pengarna i år - inte färre presenter. Ingen saldocheck idag.

Fortum gjorde tvärtom börsen idag och gick upp till fromma. Trevligt när det sker. Lite elbolag är bra att ha om det blir en fimbulvinter. Portföljen ställd i ett hörn.

Jag äger en bra bank och en bank till. En som ger mig trygghet och en som ger mig utdelning. Jag behåller båda tills vidare men den senare troligen inte för evigt. Efter utdelningssäsongen, då får vi se.

Dags att stänga ned. Trött. Ses.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg