Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Vänlighet. Alltid.


Alla har vi våra egna problem och bekymmer. Den lätta vägen är att alltid fokusera på dem och att låta ens omvärld ta del av dem. Den smala stigen är att inse att de människor vi möter också kan ha ont, mist en nära nyligen, fått en svår diagnos, förlorat jobb, hälsa och vänner. Den smala, men rätta, vägen är vänlighet. Alltid.

Att gå genom livet är en resa full med svårigheter. Att dessutom möta ogina, elaka och oförskämda person lägger ytterligare sten på bördan. Att möta varma, vänliga, glada människor lindrar alla plågor. Det är lätt att tro att dessa positiva varelser saknar bekymmer. Inget kan vara mera fel.

Insikten kring att vi alla har en stor makt över andra människors välmående är viktig. Hur du bemöter en medmänniska kan rädda eller stjälpa. Med den makten följer ansvar.

Varje människa du möter utkämpar en strid du inte vet något om. Var vänlig. Alltid.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Tänkte på dig när jag såg Dunderklumpen, speciellt den här låten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe! Vet inte riktigt hur jag ska värdera det utlåtandet. :D

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg