Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Äkta elbrygg


Tog in posten efter jobbet. Lata barn som redan kommit hem från skolan glömmer alltid detta. Nåväl, den var torr idag trots snöregn i sidled. En räkning och lite reklam, det var allt.

Log lite i mjugg då reklambrevet från Fortum önskade mig som elkund. En lyxig kaffemaskin kunde jag få om jag tecknade ett avtal på 12 månader. Lite så som en cykel på köpet. Inget fel alls på erbjudandet som var konkurrenskraftigt, åtminstone om jag hade trånat efter en kaffemaskin. Det gjorde jag inte.

Jag äger lite aktier i Fortum så om många elkunder nappar på ett elavtal med kaffemaskin så blir jag inte missnöjd alls. Själv vill jag enbart ha billig el.

Familjen Penning köper el från Telinet sedan en månad tillbaks på ett rörligt avtal med kort uppsägningstid. Vilket elbolag har du? Är du nöjd?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Vi kör Skellefteå Kraft, billigast senast vi jämförde priser. Inget slår närproducerat ;-)

    SvaraRadera
  2. http://www.220energia.fi/sv/
    rörligt med ett års bindningstid. Var billigast när jag tittade förra veckan i mråde syd.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg