Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Bidragande bidrag

Även om min egen plånbok vägde lätt i veckan så var jag ute med mina kollegor och tog en enkel öl och idkade lite samkväm. Jag hade en aning skämtsamt påpekat att det säkert var tomt med folk på stan då pengarna för de flesta är slut efter en dyr jul. Men tji fick jag.

Trots att det är den fattigaste tiden på året så var det ganska gott om folk ute i butikerna och handlade. Det verkade som det ändå fanns de som hade pengar att spendera. Då slog det mig.

Barnbidraget hade kommit. Prisa gudarna för skatteåterbäringen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg