Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Bli färdig

Fritiof Nilsson, också känd som Piraten, var en författare från Vollsjö. Han är känd för en hel del men kanske, kanske allra mest för den text han valde till sin gravsten. Han vilar på Ravlunda kyrkogård. Texten är underfundig och verkligen ett äkta, pillemariskt Piraten-uttryck:

Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. 
Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan. 1972. 

Att vänta så länge på att börja att utföra saker och ting är kanske inte den bästa rekommendationen. Men visst är det lätt att skjuta upp än det ena, än det andra? Speciellt de uppgifter som inte ter sig överdrivet roliga eller tillfredsställande?

Jag vet med mig själv att jag gärna planerar om göromål som jag inte har lust med. Men all planering i världen är intet och noll om det inte blir lite 'action' emellanåt. Att skriva listor på saker som behöver göras kan alla - men att utföra allt på dem är en svårare konst.

Uttrycket 'karma' har betydelsen 'handling' eller 'lagen om orsak och verkan'. Att agera eller att inte agera sätter alltid sina spår, positiva eller negativa. Vad är dålig och bra karma avseende en att-göra-lista? 

God karma är att verkligen skriva ned saker som ska göras, sätta en deadline och sedan avsluta uppgifterna innan de förfaller. Dålig karma är att flytta fram uppgifter eller att ha uppgifter som är förfallna. Jag har slutligen hittat det verktyg som hjälper mig i att avsluta mina åtaganden i tid - Todoist.

Todoist är en att-göra-lista med en edge och finns för alla plattformar av rang. Todoist finns i en gratisversion och en betalversion som har lite fler funktioner. Jag har provat många verktyg som är liknande men har nu slutligen hittat hem. Jag kan rekommendera att prova Todoist. Och det här är inget sponsrat inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Det ska bli intressant att testa. Jag har testat liknande verktyg tidigare men inte varit helt nöjd.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg