Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Borgen i portföljen

Nej, jag tänker inte ens försöka att utge mig för att vara en aktieanalytiker. Däremot föll det sig som så att min helt nystartade prenumeration på Aktiespararnas analysguide och fastighetsbolaget Castellums rapport gjorde att min brevlåda fylldes med information om denna. Tydligen så var resultatet ganska bra. Aktien hade en fin dag med en klart godkänd uppgång. Jag tackar Lundaluppen som jag tog rygg på i bolaget.

Jag hade dock länge funderat på att ta in en fastighetsaktie i min portfölj. Jag kikade bland annat på Balder och Kungsleden men blev inte färdig att ta steget så i nuläget är jag mycket nöjd att det blev Castellum till sist. För dig som är intresserad så talade företagets VD och ekonomidirektör på Aktiespararnas aktiedag i Göteborg förra året och här finns en video från denna dag. Det passade ju bra att aktiedagen var i Göteborg då Castellum har sitt säte där.

Castellum bjuder på en höjd utdelning vilket är glädjande. I dagsläget ligger aktien upp med 5,7% i år och 13% upp sedan jag blev ägare. Kombinerat med en utdelning på ganska exakt 4% så har utvecklingen varit fin. Jag blev lite sugen på att åka till årsstämman i Göteborg som inträffar på vårdagjämningen den 20 mars. Men jag får väl jobba som vanligt precis som portföljen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg