Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En papperstiger

Att söka jobb är i sig ett nålsöga som ska passeras. Företag som söker personal översköljs av ansökningar i stor mängd, inte minst ifrån arbetslösa som anmodas att söka allt som rör sig för att kunna bibehålla sin arbetslöshetsersättning. Bruset för en personalare är påtagligt och jag är övertygad om att många perfekta kandidater aldrig får en chans på grund av detta.

Själv har jag en god vän som saknar förmågan att skriva i kombination med dyslexi. Hans brev påminner ibland om en drucken sjökaptens eller en sexårings första uppsats. Däremot är han kompetent och vältalig. Undrar hur många jobb som passerat förbi honom genom åren?

Ett ansökningsbrev behöver fånga ett intresse direkt hos den som läser det om det inte ska vara kört från start. Jag var väldigt nöjd med mitt eget brev. Ja, till och med lite förmätet stolt över det då det inte kunde bli bättre än vad det var. Mitt brev var en tiger med klös! Idag är jag helt överkörd med insikten om att det mest var skräp. En papperstiger.

Orsaken till det är en blogg som inte direkt lägger fingrarna emellan. Den heter VD-blogg och drivs av en luttrad rekryterare. Det hela började med att jag läste flera av de artiklar som finns på bloggen kring varför vissa ansökningar är helt kassa. Efter att ha läst om hur jag får vilket jobb jag vill utan kontakter kunde jag inte hejda mig längre. Jag laddade upp mitt perfekta brev på bloggarens tjänst 'Cruited' där han granskar ansökningsbrev för en ganska dyr slant - 299 kronor.

På mindre än 24 timmar levererades en nittiokilos klockren käftsmäll. Inte mycket var bra med det brevet och jag insåg också att det verkligen var så. Jag var helt enkelt tvungen att backa tillbaka och börja om från början med min ansökan. Med hjälp av de råd och tips jag fick via tjänsten blev nu brevet av en helt annan kaliber. Eller som frugan sa: 'får du inte komma på intervju med det brevet är det något fel'.

Jag kan verkligen rekommendera 'Cruited'. Det var värt pengarna, anser jag. Mitt ursprungliga brev var utdaterat på många sätt och förfärligt ointressant att läsa. Det nya brevet kommer att betyda mycket framöver även om detta jobb inte blir mitt. Nu är jag verkligen stolt över innehållet och kan stå för det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg