Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ta råd och ha råd

Nu har vi en rekordbörs som aldrig någonsin stått högre. Då har Aftonbladet en artikel kring hur du ska investera. Jisses, när proffsen har svårt att hitta något köpvärt på stora listorna så tar denna kvällsblaska Claes Hemberg till hjälp att ge rekommendationer. Jag tar mig för pannan - finns denna man överallt? Hur lyckas han att nästla sig in i press, radio och TV nästan varje vecka?

Småspararna har ännu inte vågat sig fram så nu är det kanske dags? Ett råd kan frambringa ett beslut. Men för Aftonbladet och tidningar i gemen så är en artikel bara just en artikel. Något att fylla sin tidning med och med en rubrik och ingress som kan locka till läsning. Claes rekommenderar sin mamma, sin bror och läsaren till att köpa H&M, Volvo och Scania. Inga dåliga aktier men är det verkligen läge NU?

Nej, kvällspressen ska inte ens försöka ge köpråd då inte ens finanspressen lyckas så väl. Att ge rekommendationer är enligt mig inte något som kan göras utan att ta ansvar för dem, iallafall inte om råden inte innehåller en nogsamt formulerad friskrivning, något som nästan alla fondbolag har i sin reklam.

Att hoppa på tåget nu med alla sina besparingar ter sig i mina ögon mer än vanskligt. Belåna inte villan heller för det snabba klippet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant?

Kommentarer

Populära inlägg