Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vackrast när det skymmer

Idag är jag på dikthumör. Pär Lagerkvist hade ordets gåva. Ha en skön tisdag!

Det är vackrast när det skymmer
All den kärlek himlen rymmer ligger samlad i ett dunkelt ljus över jorden, över markens hus

Allt är ömhet allt är smekt av händer
Herren själv utplånar fjärran stränder

Allt är nära, allt är långt ifrån
Allt är givet människan som lån

Allt är mitt och allt ska tagas ifrån mig
Inom kort ska allting tagas ifrån mig

Träden, molnen, marken där jag går
Jag skall vandra - ensam utan spår

Pär Lagerkvist


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

 1. Dagens info
  är att den statliga brytpunkten ändras från 426300 till 433900
  så nu kan folk shoppa lite till .....

  JG

  SvaraRadera
 2. Jag kontrar med Heidenstam:

  Jag längtar hem sen åtta långa år.
  I själva sömnen har jag längtan känt.
  Jag längtar hem. Jag längtar, var jag går
  —men ej till människor! Jag längtar marken,
  jag längtar stenarna, där barn jag lekt.

  SvaraRadera
 3. Wow...

  Även här några kloka ord om varför jag sysslar med investeringar (värdeinvesteringar !!)....

  Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen omkring, den frihet kan väl bära.
  Vill du vara dig själver huld, så älska frihet mer än guld, ty frihet följer ära.

  Biskop Thomas, (1439)

  En stabil och välbalanserad aktieportfölj ger en ekonomisk frihet som gör dig mindre känslig för förändringar i samhället.
  Det gäller oberoende om det är politiker eller annat som orsakar dessa förändringar.

  Besser

  SvaraRadera
 4. Vilken poesitråd det blev. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg