Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Vinterfärd

Nu har vi snart nått halvvägs genom vintermånaden januari och börsen står och väger. En liten uppgång följs av en nedgång och färdvägen ter sig inte tydlig. Och det som igår började med en fin uppgång kallnade på slutet och gick ned på minussidan, så även idag. OMXS30 ligger nu back med nästan 0,7% sedan årsskiftet.

Mina egna portföljer har hittills gått plus. Svenska banker gick fint efter rekommendationer från flera håll och det är ju prima med tanke på både Handelsbanken och Swedbank.

Nordnetdepån innehållande bland annat Castellum, Industrivärden och Swedbank har gått upp med drygt en procent hittills. Fördelningen är 55% aktier och 45% räntepapper.


Avanzadepån med bland annat Sampo, Handelsbanken och Fortum har gått upp drygt en procent även den. Här är fördelningen 83% aktier och 17% räntepapper.


Det lilla investeringssparkontot som placerar i fonder har också inlett positivt även om blygsamma 0,3%.


Mitt beslut att minska risken i slutet av december har så här långt kommit på skam - att placera i Avanza Zero hade lönat sig betydligt bättre än Catella Avkastning. Inget nytt under solen då minskad risk ger minskade möjligheter. Ungefär 30% i obligationer ligger fast om inte oerhört dramatiska positiva skeenden kommer slag i slag framöver.

Hur ser din vinterfärd ut så här långt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant?

Kommentarer

  1. Svårt att jämföra rakt av då vi alla har olika mål med investeringarna. Jag har 70/30 i förhållande aktier/fonder och är upp 1,63% så här långt i år trots en lite tyngre dag idag. Jag börjar hitta min investeringsstrategi nu och är inte lika spekulativ på börsen. Har inga stora medel och min portfölj är nog väldigt blygsam i jämförelse med andra ekonomibloggare men man måste börja någonstans. Lennart "Aktiestinsen" Israelsson började med 600 kr på sin tid ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trevligt att hitta din blogg. Ska jag följa. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg