Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

En vanlig arbetsdag

Det hade varit roligt om varje dag var en ren plusdag. En dag som alltid hade lägre kostnader än inkomster. Nu är det ju en ganska blandad kompott där stora, elaka räkningsbetalardagen är den mörkaste medan löningsdagen är den ljusaste. Men där emellan är det spridda skurar som faktiskt till viss del är påverkbara. Först och främst tänker jag på den vanligaste dagen i månaden - arbetsdagen som är runt 22 dagar i månaden.

En vanlig arbetsdag innehåller både kostnader och inkomster. Med tanke på att en arbetsdag repeteras runt tvåhundratjugo gånger per år - i runda tal 60 procent av året - är de viktiga att analysera. Många repetitiva utgifter blir stora kostnader över tid.

Jag går till jobbet för att jag behöver en inkomst och därför krävs det. Kopplat till detta finns kostnaderna som bilkörning till och från jobbet. Lunch behöver jag äta men den tar jag allra oftast med mig hemifrån. En och annan kaffe köper jag på väg till jobbet eller efter lunch. Spontana shoppingrundor är också kopplat till arbetsdagens slut. Genom att räkna på detta så kan jag faktiskt koppla samman vad jag arbetar ihop under dagen och vad jag slösar bort.

Slutligen, en arbetsdag kostar också tid. Både arbetstid och inställelsetid. Kanske också man kan räkna in tid som åtgår för att stryka jobbskjortan?

Arbete, Ansvar, Det som är livet, Inkomst, Inspiration, Konsumera, Kostnader, Privatekonomi, Utgifter, Vardag, intressant?

Kommentarer

 1. Det där sättet att tänka kring arbetsrelaterade kostnader är intressant och något som jag tror går under de flestas radar.

  Vi har faktiskt skrivit om något liknande tidigare som vi kan passa på att tipsa om. :)

  http://minimalisterna.se/pengarna-eller-livet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där - fler som går i samma tankar som jag. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg